Inloggen of Register

Test

U bent hier

Aanval op PiratenPartij groter dan aanvankelijk gedacht

De digitale aanval die gisteren heeft plaatsgevonden op de PiratenPartij blijkt groter dan aanvankelijk gedacht. Niet alleen het ledenbestand is gecompromitteerd, ook diensten zoals Etherpad en het forum en alle gegevens die daaraan gekoppeld zijn, moeten als getroffen worden beschouwd.

Dat laat de PiratenPartij in een update over de situatie weten op de eigen website. De jonge politieke partij wil daarom de leden erop wijzen de komende weken alert te zijn op scam-e-mail, aangezien de hacker er dus vandoor is gegaan met heel wat persoonlijke gegevens.

Die persoonlijke gegevens bestaan uit e-mail, initialen, naam, adres, postcode en woonplaats en of het lid betaald heeft of niet. Verder geeft de partij aan dat er 'sporadisch' een roepnaam of telefoonnummer is buitgemaakt. Bankgegevens bleken wel veilig.

Het Etherpad, waar de partij over spreekt, is een applicatie om met meerdere mensen aan één bestand te werken. De inhoud bevat agenda’s en notulen van vergaderingen, concepten van blogs en plannen voor acties. Er kunnen persoonsgegevens in staan, zoals voornamen van vrijwilligers die bepaalde acties zijn toegewezen. De inhoud van deze pads is openbaar.

"Het bestuur van de Piratenpartij betreurt de ontstane situatie ten zeerste en doet alles wat in haar vermogen ligt om deze situatie op te lossen. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen op bestuur@piratenpartij.nl", zo laten Henk Heslinga en Wiel Maessen namens het bestuur weten.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers