Inloggen of Register

Test

U bent hier

iCloud.com beschermd met twee-factor authenticatie

Apple heeft de nodige maatregelen getroffen betreffende veiligheid van de cloudopslagdienst iCloud, waar vrijwel alle apparaten van Apple toegang tot hebben. Nu is de service beschermd met een twee-factor authenticatie, maar je moet hem zelf nog wel even instellen.

Eerder beschikte de service dus niet over een dergelijk en veiliger systeem. Dat heeft ertoe geleid dat er een aantal accounts zijn gehackt, omdat die beveiliging dus niet op orde was. Veel foto's, e-mails en andere persoonlijke data lagen daarna op straat.

Apple heeft nu dus de twee-factor authenticatie uitgerold. Nadat gebruikers zelf de methode hebben ingeschakeld, wordt er bij het inloggen gevraagd of het wachtwoord én een viercijferige code. Die code wordt via sms, iMessage of pushbericht naar een vertrouwd apparaat gestuurd.

Uit tests van Ars Technica blijkt dat de twee-factor authenticatie wel degelijk werkt en dat zij geen toegang kregen tot de dubbel beschermde accounts. Helaas geldt dat op dit moment het overgrote gedeelte de twee-factor authenticatie nog niet heeft ingesteld, waardoor hacken nog steeds mogelijk is.

Wij raden je aan dit zo snel mogelijk te doen. Door in te loggen bij Mijn Apple ID en te klikken op Wachtwoord en Veiligheid, is het mogelijk de twee-factor authenticatie in te stellen. Klik vervolgens op de aanwezig knop om te beginnen en Apple helpt je verder met het instellen van de beveiliging.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers