Inloggen of Register

Test

U bent hier

Pc-malware opgedoken in Android-apps

Het online security-bedrijf Malwarebytes heeft onlangs een nieuwe dreiging op de Google Play Store ontdekt. Momenteel zijn er een aantal apps die de file infector Ramnit op je Android-apparaat zetten.

Op pc is dit type malware best gevaarlijk, omdat het specifiek op zoek gaat naar bepaalde type bestanden en die vervolgens infecteert. Het gaat dan om de .exe-, .dll- en .html-bestanden.

Wanneer een bestand geïnfecteerd is, zorgt-ie ervoor dat andere bestanden dat ook worden. Op Android maken sommige apps ook gebruik van dit soort bestanden. Andere bestandstypen die gevaar lopen zijn .txt en bijvoorbeeld foto's.

Het zijn de bestanden die mensen zowel op Android en pc gebruiken, waardoor het gemakkelijk is beide platformen aan te pakken en middels de een de ander aan te steken met de malware. Maar het moet wel middels een specifiek bestand zijn die op beide te vinden is, anders werkt het niet.

Het gaat om de apps met de volgende bestandsnamen:

com.aviatosystems.ugatalk
com.amd.tebaktimnas
com.amd.menggambar
air.ELA4.A0

Eerder doken er al andere apps op, maar die zijn inmiddels verwijderd. Het zal ook niet lang duren voordat deze apps uit de Play Store gehaald worden.

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook
Copyright ©2004 - 2013, Stichting Nucia
Hosted by CloudVPS - High Availability Cloud Servers